Köszöntés arrow Bekölcéről és környezetéről

Bekölcéről és környezetéről PDF Nyomtatás E-mail
Bekölce Heves megye északi részén a Pétervásári-dombságon, a Bükk hegység lábánál fő forgalmi úttól 4-6km-re található kisközség. Egertől 23km-re, Szilvásváradtól 12km-re fekszik.
A települést magas dombok veszik körül, igen szép látványt nyújtva a faluba érkezőknek. Növényzetét bükkösök, tölgyesek egyaránt jellemzik. Erdős területek és füves dombhátak váltogatják egymást, ahol újra megjelentek a tájra jellemző őshonos vadvirágok, növényfajok, sőt a Bükkre jellemző vadállomány mindinkább közelebb húzódott a falu határához.

Bekölce valamikor több mint 1200 főt számláló lakossága ma már csak 800fő körüli. Az idősek aránya növekszik, amely összefügg a fiatalok tendenciaszerű elvándorlásával A munkanélküliek aránya megyeszinten is magas, több mint 20%. A faluban munkalehetőséget szinte csak a közintézmények adnak, a munkával rendelkezők naponta ingáznak.

A település a nyugatról keleti irányba folyó, majd az Eger-patakba torkolló Bekölce-patak két oldalán fekszik. Római katolikus temploma 1836-ban épült Mária tiszteletére, melynek belső berendezése a XIX század második feléből származik. A faluhoz tartozik még a falu határában keletkezett két uradalmi tanya. Kalaku és Baksa.

 

Ma 2020. december 04. péntek, Borbála és Barbara napja van.

Főmenü
Köszöntés
A táborokról
Bekölcéről és környezetéről
A tábor programja
Kapcsolat
Képgaléria
Vendégkönyv
Français
Deutsch
English
Bekölce honlapja
Bekölce honlapja
Falusi turizmus
Falusi Turizmus Bekölce

© 2020 www.falubiro.hu - A Falubíró vendégháza - gyermek táboroztatás - vendégház - szállás - Heves megye - Bekölce
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver